28. januar 2009

Rožice za Špelo


Tale čestitki je še "greh" od lani. Dobila jo je svakinja za rojstni dan, ampak ker se nismo videli nekaj časa, jo je dobila prejšnji teden z darilom.
Ker je bilo darilo pretežno v zeleni barvi, se je morala čestitka nekako uskladit zraven, zato sem dala zeleno podlago, pa pri pregamentni tehniki se tako lepše vidi motiv, če je temnejše ozadje.

Na pergamentni papir sem z belo barvico narisala motiv rožic in ker se mi je zdela sama slika malo pusta, sem ji narisala še okvirček, da lepo zapolni celoto. Nato sem na drugi strani embosirala z orodjem za embosiranje, da je motiv lepo viden. Znotraj okvirja sem krogec napikala z dvojno iglo, da se je naredil rob. Zunanji del sem najprej prepikala z dvojno iglo in potem obrezala s škarjicami, da sem dobila lep nazobčan rob. Rože sem pobarvala z flomastri Stadtler, rdečim in zelenim. Slikice nisem želela zalepiti z lepilom, ker se mi je že velikokrat zgodilo, da je lepilo udarilo skozi papir, kljub temu, da sem ga namazala zelo tanko, sem na koncu dodala na sredino vsake rožice razcepek in motiv pripela na osnovo.Uporabljen material: šeleshamer, pergamentni papir, bela barvica, orodje za embosiranje, igla z dvojnim pikalom, škarjice za pergamentno tehniko, flomastri Stadtler, barvni razcepki.


10 komentarjev:

Biljana pravi ...

Zelo všečno, rdeče rožice so prav super.

Biljana pravi ...

Zelo všečno, rdeče rožice so prav super.

Ninsi pravi ...

full je lepa:)in res lepo pride na temni podlagi:)

meni pa paus sploh ne gre. raje gledam vaše umetnije:)

Tiara pravi ...

Lepa in zelo elegantna čestitka.

Suzy pravi ...

Evo idejo za prišvrstit paus na podlago.:) Vsekakor je čestitka lepa.

Sonja pravi ...

kok fajn pausanje, prav dobro ti gre od rok. Mi je všeč, da je bolj intenzivih barv, za spremembo :)

Alenka pravi ...

Lepa čestitka.Rožice so zelo lepe. Ideja za pripet pa tudi. Drži kot pribito, pa se ne packa se , ane.

Vladka pravi ...

Hvala punce! :)

Ja Alenka, kar se lepljenja pausa tiče, raje ne bi govorila, ker kdaj narediš lepo čestitko, potem pa vse uničiš z lepilom, zato če se le da, ne lepim več pausa.

BojaMoja pravi ...

Pri lepljenju se popolnoma strinjam ... jaz imam perga glue, pa se vseeno vidi in perga spray, ki se pa prav grdo vidi :( Večinoma šivam.
In prav pavs, ki me je še pred letom dni takoooo navduševal, je kar nekako pozabil pot do moje mize. Komaj da se še spravim k rezljanju :( No, glede na to, da se valentinčkov swapek približuje ... ah ja ...


Mi je pa zelooo všeč živa, prebijajoča barva rožic :)

Cebelica pravi ...

Ja tale z razscepki pa je odlična ideja. Fino je videt tako intezivne barve.