22. januar 2010

Nova zasvojenost


Sestrica me je pred dnevi prosila, da ji naredim še eno knjigico, ampak malo večjo, kot tisto, ki jo je dobila za božično darilce. Ker sem seveda čisto navdušena nad svojo roziko in me je izdelovanje knjigic čisto zasvojilo, sem se seveda takoj vrgla na delo.
Osnove za knjigico nisem imela, zato sem strgala en večji karton in izrezala dve osnovi za platnici.
Ker je bil edini pogoj da je modre barve, sem imela malo težav, saj mi modra barva nekako ne leži. Na srečo sem našla malo bolj "leden" na pogled, a kljub temu dovolj primeren papir, da se je lepo prilagodil odtisu Lizzie, ki sem jo tokrat sploh prvič uporabila, kljub temu, da jo imam že eno leto (čez eno leto vse prav pride, a ne?). Lizzie je pobarvana z barvicami in white spiritom. Na koncu sem knjigico okrasila še z rožicami in listjem, ter snežinkama.

Uporabljen material: karton, raznobarven papir, odtis Lizzie z mufom, Cutlebug, Bind it all, retro rožice, pol perlice, snežinke, barvice, white spirit.

20. januar 2010

Iščem knjigo za darilo

kuhajmo z Nigello. In ker je nikjer ni za dobit, bi lepo prosila za kakršnokoli informacijo o tem, kje jo lahko kupim. Hvala ;)

19. januar 2010

Napočil je trenutek

za 7 resnic o Kokici. Sonja me je tagala na svojem blogu. Khm, no pa začnimo.

1. Mogoče bi začela kar pri mojem nicku. Glede na to, da prihajamo iz različnih koncev Slovenije, se moj vzdevek Kokica lahko različno razlaga. Zdaj pa vam bom povedala, da ni mišljeno s Kokico, da sem kokoška, ampak tista kokica, ki je za pojest. Obožujem namreč slane prigrizke, ne morem se jim upreti.
Kako se je mogoče upreti sveže pečenim kokicam z posipano vegeto???? Jaz se jim ne moram, njami. Ah ni mi lahko :))) A se jim lahko ve?



2. Sovražim, sovražim, sovražim in še enkrat sovražim zamujanje. Kako lahko non stop eni in isti ljudje zamujajo??? To mi nikoli ne bo jasno, res ne. Še huje, da sploh ne pridejo, in niti pomislijo ne na to, da bi osebo s katero so zmenjeni mogoče poklicali in ji povedali, da bodo zamudili, ali pa da jih sploh ne bo.....halo???? Se mi je prejšnji teden to zgodilo dvakrat, in sem zato še malo v afektu.

3. Hmmmm, pospravljanje. To je moja zelo šibka točka. Ni mi jasno, zakaj bi vsak dan pospravljala, če je pa drug dan spet vse isto, sploh prašno. Sizifovo delo. Če imam na voljo, ali pospravljanje, ali kaj drugega, se vedno odločim za drugo varianto, ker pospravljanje počaka :))) Pomoje se bo marsikatera tukaj strinjala z mano. Ne razumem žensk, ki vsak dan pospravljajo.


4. Včasih mi moj reče, da sem sebična, ker v določenih trenutkih gledam samo nase. Res je tako. Čeprav po dolgih letih in na račun mojega zdravja, sem ugotovila, da moram na prvo mesto postaviti sebe. V življenju sem vedno dajala prednost drugim, in jim pomagala, če se je dalo, določena oseba je to z pridom izkoriščala, in me na koncu še grdo "izdala". A hvalabogu sem prišla k pameti in dojela, da če ne bom sama poskrbela za svoje dobro, ne bo nobeden drug. Mogoče zato ljudem ne pustim blizu k sebi...

5. Še vedno ne vem, kaj bi rada poklicno počela v svojem življenju, kaj je tisto, kar bi z veseljem počela. Imela sem željo, da bi šla študirat pravo, vendar pa je splet okoliščin in predolg študij vodil k temu, da sem šla na drugo področje. Zdaj pa mi je žal. Res je, da še vedno lahko doštudiram, vendar vprašanje, če je res to tisto tapravo, kar bi počela s srcem in dušo. K sreči se zadnja leta ukvarjam s hobijem, ki me dopolnjuje in osrečuje, ter nauči vedno nekaj novega.

6. Ko smo ravno pri številki 7. Z mojim sva letos v 7. letu, ne vem, ali je res kar pravijo, da je v sedmem letu najtežje, ampak pri nama to kar nekako drži. Včasih se mi zdi, da se prepirava zaradi takšnih stvari, ki niti omembe niso vredne. Srčno upam, da bo to leto čimprej za nama in naju čakaju lepši časi.

7. Letos bom stara 30....joj, kar streslo me je. Ne morem verjeti, da leta tako tečejo. Kam je šlo zadnjih 5 oz 10 let. Priznam, da me daje to "obdobje 30" ali kakorkoli bi lahko to poimenovali. Moj dragi bi rekel, naj se ne obremenjujem, da je njemu po 30 najlepše. Ima čisto prav, mi čisto nič ne manjka, ampak vseeno ne morem verjeti, da bom že toliko stara. Zdaj bodo tiste, ki so to že dale skozi, se verjetno samo nasmejale, ampak tako pač je. Ene se s tem sprijaznijo prej, druge pa se pa bomo malo kasneje :). Če ne drugega, bom imela vsaj dobro zabavo za rojstni dan. :))))


Pa sploh ni bilo tako težko. Zdaj pa bom jaz "potunkala" naslednjih 7 punc:
- Neža
- Gordy
- Marby
- Tiara
- Helena
- Bojamoja
- Suzy