29. april 2009

Gorjuska/List

Danes sem dobila odtise od Simone, in ker mi ni dalo miru, sem šla takoj naredit čestitko z Gorjuško. Na bel šeleshamer (ja, res je, zdaj mi je nekako prirasel k srcu :)) sem prilepila scrapbook papir, ki sem ga kupila v Memorisu. Z hroščkom in nestiji sem iz zelenega in belega papirja izrezala osnovo za gorjuško, bel papir sem še pohoščkala z hroščkovo šablono in ga pobarvala z zelenim oljnim pastelom. Nato sem ga z prstom razmazala, da se je pastel nekoliko zabrisal. Gorjuško sem pobarvala z Tria markerji in jo prilepila na belo-zeleno osnovo, na katero sem z krokodilčkom naredila luknjice. Dodala sem še roza razcepke, saj ima gorjuška spodnji rob oblekice roza. Seveda je bilo potrebno dodati še rožice in trakec. Zelene rožice sem izštancala iz istega papirja, ki je bil punčki za osnovo, rjave so pa še iz stare zaloge. Na koncu je samo dodan še bel trakec. Gorjuška pa čisto odgovarja izzivu ABC, kjer želijo na čestitki: trakec, 3 rožice in 6 razcepkov.

I made this card for ABC challenge, where the theme is List, and they want on the card: 1 ribbon, 3 flowers and 6 brads.




Uporabljen material: Šeleshamer, scrapbook papir, hrošček, nestiji, gorjuška, tria markerji, Oljni pastel (zelen), papirnate rožice, roza razcepki, bel trakec, lepilo v stiku Pritt, tekoče lepilo UHU.

28. april 2009

Melinda za Pijo

Tale čestitka je bila narejena približno tri tedne nazaj, ampak ker je šla še isti dan od doma, sem potem pozabila na njo do danes. Narejena je bila za punčko Pijo, sestra je bila botra in me je prosila, da ji naredim čestitko. Glede na to, da nisem imela nobene ideje, sem se odločila za preprosto varianto v roza barvi seveda. Od Helene sem dobila odtis Melinde, ki se mi je zdela pravšnja za to priložnost. Na nežno roza šeleshamer sem z lepilom v stiku prilepila svetleč bel papir. Potem sem z nestiji in hroščkom naredila podlagi na kateri sem prilepila pobarvano Melindo. Zraven sem prilepila vijugast trakec iz papirja, nanj pa bel trakec iz blaga. Potem sem iskala, kaj bi lahko dala zraven, da bi čestitko lepo dopolnilo in našla sem roza rožice. Prva stvar na katero sem pomislila je bila, da rožice na čestitki za krst niso najbolj primerne, ampak, ko sem jih samo položila na trakec, sem vedela, da bodo na čestitki ostale. Na koncu sem samo dodala še pol biserčke k Melindi in čestitka je bila gotova.




Uporabljen material: Šeleshamer, hrošček, nestiji, odtis Melinde, Tria markerji, bel trakec, roza rožice, roza biserčki, lepilo v stiku in tekoče lepilo Pritt.