30. januar 2009

Tildka s srčki

Prejšnji teden sem dobila nove Tildke, kupljene pri Elfes bastelkiste, ki sem jih težko dočakala, sploh tole Tildo s srčki. Zato je seveda morala hitro nastati nova čestitka.

Čeprav mi bele osnove za čestitke niso ravno najljubše, sem jo pa vseeno uporabila pri tej čestitki in zdi se mi da paše. Scrapbook papir je bil kupljen pri Secret crafterju, in so mi zelo všeč listi noter, je pa res, da jih je malo težje kombinirat zaradi barv. Glede na to, da sem vedela, da bom srčke pobarvala rdečo, sem morala nekako skombinirat čestitko.

Najprej sem nalepila rdeč papir na belo osnovo, in na sredino dodala zelen oval. Potem sem iz drugega papirja odrezala zgornji in spodnji barvni rok, ter ga z UHU lepilom prelepila na čestitko. Vmes sem pobarvala Tildko s tria markerji. Najprej sem jo hotela pobarvati z akvarelnimi barvicami, ampak se mi zdi, da še nekako nismo na TI z njimi, pa tudi nekako primernih odtenkov k osnovi čestitke nisem našla. Da čestitka ne bi bila preveč pusta sem na koncu v desni kot dodala še zeleno in rdečo rožico, ki sta pripeti z roza razcepkom.


Uporabljen material: šeleshamer, barvni scrapbook papir, štampiljka Tildka s srčki, črn Stazon, Tria markerji, rožice, razcepek.


28. januar 2009

Rožice za Špelo


Tale čestitki je še "greh" od lani. Dobila jo je svakinja za rojstni dan, ampak ker se nismo videli nekaj časa, jo je dobila prejšnji teden z darilom.
Ker je bilo darilo pretežno v zeleni barvi, se je morala čestitka nekako uskladit zraven, zato sem dala zeleno podlago, pa pri pregamentni tehniki se tako lepše vidi motiv, če je temnejše ozadje.

Na pergamentni papir sem z belo barvico narisala motiv rožic in ker se mi je zdela sama slika malo pusta, sem ji narisala še okvirček, da lepo zapolni celoto. Nato sem na drugi strani embosirala z orodjem za embosiranje, da je motiv lepo viden. Znotraj okvirja sem krogec napikala z dvojno iglo, da se je naredil rob. Zunanji del sem najprej prepikala z dvojno iglo in potem obrezala s škarjicami, da sem dobila lep nazobčan rob. Rože sem pobarvala z flomastri Stadtler, rdečim in zelenim. Slikice nisem želela zalepiti z lepilom, ker se mi je že velikokrat zgodilo, da je lepilo udarilo skozi papir, kljub temu, da sem ga namazala zelo tanko, sem na koncu dodala na sredino vsake rožice razcepek in motiv pripela na osnovo.



Uporabljen material: šeleshamer, pergamentni papir, bela barvica, orodje za embosiranje, igla z dvojnim pikalom, škarjice za pergamentno tehniko, flomastri Stadtler, barvni razcepki.