11. september 2009

Vsepovsod ljubezen


Zadnje čase se mi zdi, da se poroča vedno več mladih parov. Sploh v zadnjega pol leta se jih je poročilo kar nekaj. Čestitko sem naredila po naročilu in para, ki se bo poročil ne poznam, mi je pa najljubša moja poročna čestitka do zdaj. Mogoče zato, ker je v tako nežnih barvah, sivka in bež bosta tematski barvi poročnega para. Odkar sem začela barvati z navadnimi barvicami in špiritom, (hvala Alenka ;)) mi je barvanje postalo užitek in sprostitev hkrati. Narejena je čisto enostavno zato mislim, da ni potrebne nobene posebne razlage. Želela sem pač, da je enostavna, a vendar lepa hkrati.


Zraven čestitke sem naredila še dvojno kuvertico, da bosta dala noter čestitko, na drugo stran pa darilce. V vijolični barvi z dodano čipkasto obrobo in belim trakcem za zavezat.



Pa se bomo spet malo igrali in jo prijavili na ABC challenge.


Uporabljen material
: Hrošček, nestiji, štanca Doily lace, barvice, špirit, raznobravni papir, trakci, Kars vijugice, Vintage Versafine blazinica

7. september 2009

Konec poletja...


...in s tem tudi toplega vremena. Zdaj pa nimam več izgovorov, da je preveč vroče in se mi ne da nič ustvarjat. Eni so že uživali na dopustu, eni ga pa še (že težko) čakamo.

Zadnje čase me spet bolj vleče k servetkanju, kot pa k čestitkam. Malo pa je treba menjat, ker drugače se človek naveliča. Kolegica obožuje školjke, in ko sem zadnjič malo pospravljala škatle s servetkami in našla servetek s školjkami je nastala slikica zanjo.
Okvir (lesen) sem pobarvala najprej z belo barvo (Pebeo), ga polakirala z lakom za razpoke, ko se je barva posušila in ga na koncu pobarvala z modro barvo, da sem dobila razpoke. Servetek sem z Tesarolovim lakom premazala na bel šeleshamer, da se motiv lepše viden. Presenečenje je doseglo svoj namen, obdarjenka je bila slikice zelo vesela :)

Uporabljen material
: Lesen okvir (Ikea), barve Pebeo (bela in modra), lak za razpoke Marabu, Tessarol brezbarvni lak.