22. januar 2009

Oblekica za Barbaro


Rojstni dnevi se spet začnejo in letos sem malo pohitela z čestitkami. :)
Po naključju sem našla vzorček oblekice na netu in moja prva misel je bila - oblekica za Barbaro.
Na roza rdeč Scrapbook papir sem narisala vzorček in ga izrezala. Ker papir ni bil dovolj velik, sta prvi in zadnji del izrezana v dveh delih. Seveda je bilo treba oblekico "zašiti", zato sem s krokodilčkom naredila luknjice na naramnicah in jih pripela z rdečimi netki, da se lepo ujemajo z barvo oblekice.
Že sam papir je dovolj vzorčast, zato nisem hotela, da bi bila oblekica preveč kičasta. Naredila sem ji pasek iz rdečih poštancanih rožic na sprednjem in zadnjem delu. Trakci so zadnje čase stalni "spremljevalci" pri mojih čestitkah, zato je belega dobila tudi oblekica. Tokrat ni pentljice, ker je preveč zakrila zgornji del, zato je trakec samo enkrat zavezan in delno prilepljen. Ampak mi je kljub temu všeč :) Delčki trakca so nalepljeni še na spodnjem delu oblekce spredaj in zadaj.

Zadnji del




Nazadnje je bilo treba seveda dodati še voščilo. V notranjost oblekice sem naredila žepek, ki sem ga izrezala iz roza šeleshamerja s Shapecuterjem. Pohroščkala sem ga s pikicami in narahlo pobarvala z rdečim oljnim akvarelom, na koncu pa sem odtisnila še torto s črnim Stazonom.
V žepku je voščilo, ki je narejen na enak načim kot žepek, na vrhu sem naredila luknjico in dodala rdeč trakec, da se voščilo lažje vzame iz žepka. :)